آمریکا و انگلیس، بازتعریف سیاست خاورمیانه ای برای جنگ دائمی و تجزیه عربستان

آمریکا و انگلیس در حال اجرای طرح های جدیدی در خاورمیانه هستند که تجزیه عربستان و ایجاد جنگ دائمی پایه های اصلی آن به شمار می روند.

تهران - تحریریه - آمریکا و انگلیس در حال اجرای طرح های جدیدی در خاورمیانه هستند که تجزیه عربستان و ایجاد جنگ دائمی پایه های اصلی آن به شمار می روند.

به گزارش تحریریه، تیری میسان نویسنده برجسته فرانسوی در تحلیلی به بررسی اوضاع خاورمیانه و طرح های آمریکا و انگلیس برای تجزیه عربستان پرداخت. درحالیکه جهان درگیر بیماری کروناست نژاد آنگلوساکسون درحال تغییر نظم جهان است. انگلیس تحت نظر ایالات متحده تلاش می کند تا کنترل دریای سرخ را به دست بگیرد. از طرف دیگر امارات متحده عربی هم در بخش های جنوبی یمن شکست های سختی را به عربستان سعودی وارد کرد. حوثی های یمن هم در بخش های شمالی همین بلا را بر سر ریاض آورده اند. یمن به تدریج به دو پاره تقسیم می شود و همزمان یکپارچگی عربستان سعودی نیز به شدت به مخاطره می افتد. «تیری میسان» در گزارشی بر این باور است که دولت ترامپ تلاش می کند تا خود را از معرکه خاورمیانه خارج سازد. از یک طرف با طالبان توافق می کند و از طرف دیگر نیروهایش در عراق و سوریه را کاهش می دهد. اما همزمان پنتاگون این وظیفه را به بریتانیا واگذار کرده است تا اتحاد نوینی را بین نیروهای آتلانتیک و خاورمیانه برقرار سازد و لندن بر تدوام جنگ بی پایان در خاورمیانه بزرگ نظارت داشته باشد. در این چارچوب سوریه به عنوان حوزه نفوذ روسیه شناخته شده است ولی با دوتکه شدن یمن زمینه برای تجزیه عربستان هم محیا می شود. در همین راستا هفته اول مارس مارک اسپر و بن والاس وزرای دفاع آمریکا و انگلستان در ساختمان پنتاگون با یکدیگر دیدار داشتند تا زمینه هماهنگی های بیشتر برای طرح تازه (NATO-ME) را فراهم کنند. والاس سخنرانی را در اندیشکده شورای آتلانتیک انجام داد و با تاکید بر تقویت اتحاد آمریکا و بریتانیا، به غیرقابل اجرا بودن سرنگونی بشار اسد به علت حمایت روسیه اعتراف کرد. وی به صورت غیرمستقیم از جابجاکردن عرصه جنگ سخن گفت. جالب اینجاست والاس یک هفته بعد به ترکیه رفت و از منطقه تحت اشغال جهادی های مورد حمایت آنکارا در سوریه هم دیدار داشت. اقدامات آمریکا در کم کردن حضور در خاورمیانه هم دلیلی بر تغییر ماهیت جنگ یمن است زیرا کاخ سفید برنامه دارد تا مانند دهه 1990 این کشور را دو تکه کند. به اعتقاد میسان پایان جنگ یمن آغاز فروپاشی عربستان سعودی خواهد بود. ایالات متحده در این راستا بر اختلافات قبیله ای هم در شبه جزیره حساب ویژه ای باز کرده است. ضمن اینکه ایجاد شکاف میان عربستان و امارات هم در این چارچوب صورت گرفت. زمینه های داخلی در عربستان هم آماد شده است، زیرا ولیعهد محمد بن سلمان پس از شکنجه دوستان دوران کودکی، قتل همه رقبا، اعدام رهبران شیعه مخالف و با نابودی اخوان المسلمین و قطع ارتباط با ترکیه دیگر هیچ دوست و حامی برای خود باقی نگذاشته است. در این شرایط بدون دخالت نیروهای آمریکایی، حوثی ها وظیفه نابودی سعودی را انجام می دهند البته بریتانیا نیز همه تلاش خود را برای حفظ نفوذ در شبه جزیره به کار می گیرد. ایالات متحده پس از شکست در سوریه برنامه سال 2001 را برای خاورمیانه دنبال می کند که بی ثبات سازی در عربستان سعودی یکی از مراحل نخستین آن است. ترامپ هم با یک شرط با برنامه موافقت کرده که آن هم حضور نداشتن نیروهای آمریکایی است؛ البته امارات به نمایندگی از آمریکا این وظیفه را انجام می دهد. پایان/
۲۶ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۴
کد خبر: 6221

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 14 =